9 ani de evolutie

Pe vremea cand iPhone-ul nu exista iar smartphone-urile apareau doar in filmele americane, mai exact prin 2003, atunci am avut primul meu telefon mobil, Alcatel OT 332.Avea sunete polifonice, cateva aplicatii instalate  si cel mai important, era color, o noutate pe atunci.
Tin minte ca eram foarte entuziasmat de noua tehnologie, stateam si ascultam in fiecare zi tonurile de apel, ma uitam la cele trei animatii din galerie, iar temele telefonului le schimbam de cateva ori pe zi.
La inceputul anilor 2000 s-au pus bazele marilor corporatii din IT din zilele noastre: Bill Gates lucra de zor la Windows, Mark Zuckerberg dezvolta  socializarea online  iar Steven Jobs se gandea la un produs  revolutionar.

De atunci, tehnologia a evoluat , lumea a progresat , iar  pe piata au inceput sa apara telefoanele inteligente.Mai performante,mai elegante si mai atractive , smartphone-urile incep sa  elimine treptat vechile modele, care nu mai fac fata cerintelor actuale.Nokia, care pe atunci era lider detasat pe piata de telefonie mobila, a  pastrat cu consecventa aceeasi reteta: telefoane ieftine si fiabile, cu sistemul de operare Symbian.Planul parea sigur iar succesul era asigurat.

A venit si anul 2008, cand pe piata au intrat  Android si iOS.Symbianul  nu a facut fata concurentei si a fost exclus, iar Nokia nu a reusit sa se adapteze la noul val tehnologic, pierzand  teren in fata celor de la Apple si Samsung.Nu a mai fost decat un pas pana cand Nokia a pierdut primul loc in topul vanzarilor de telefoane mobile, fiind devansata de Samsung.

Producatorul coreean a scos pe piata smartphone-uri la fel de inteligente ca Apple, insa la un pret mai accesibil consumatorilor.Galaxy S II este cel mai bine vandut produs al celor de la Samsung,fiind la fel de  performant, dar  mai ieftin decat iPhone 4S.Galaxy S III este varful de lance al niponilor, insa abia dupa lansarea lui iPhone 5 vom putea declara un castigator.

 

De la simple aparate  pentru vorbit, telefoanele mobile au integrat tehnologii de varf, reusind sa se ridice la nivelul PC-urilor, sau chiar sa le depaseasca.Smartphone-urile high end folosesc deja procesoare dual core si quad core capabile sa ajunga la frecvente de 1,5 Ghz.
Chiar si producatorii au fost surprinsi de evolutia telefoanelor inteligente, nereusind sa creeze aplicatii care sa valorifice la maxim potentialul procesoarelor.

Daca in 2003 computerul si telefonul mobil erau vazute ca adevarate revolutii tehnologice, in 2012, la doar 9 de atunci, aceste electronice incep sa fie uitate de utilizatori, smartphone-ul si tabla fiind considerate viitorul tehnologiei.
Imi place sa fiu la curent cu ultimele noutati din domeniul IT, de aceea citesc zilnic despre telefoane si gadgeturi pe computerblog.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s